Cooperativa Agrària Cova Santa


http://coopcovasanta.es
Informació general
Nom:COOPERATIVA AGRÀRIA COVA SANTA
Contacte:Mónica
Telefon:965 515 166
Població:Beniarrés
Comarca:El Comtat
Mail:coopbeniarres@hotmail.es
Direcció:C/ San Roque, 2 - 03850 Beniarrés (Alacant)
Web:http://coopcovasanta
Oil i olives
Marca COVA DE L´OR
oli Verge Extra
Oliva Manzanilla, Blanqueta i Alfafarenca.
Informació almàssera
Tenda:Si
Posibilitat de cates:
Restaurant/Bar:
Visites guiades:
Lavabos:
Idiomes:ESP / VAL
Exposició/Museo:
Accesibilitat:
Mètodes de pagament:Comptat/Targeta
Projecció de video:
Horari:Tenda de Dilluns a Divendres de 9.00 a 13.30 i de 17.00 a 19.00 i Dissabtes de 9.00 a 13:30

El dia 8 d'Agost de 1956 es constituïa oficialment la Cooperativa Agrícola "Verge de la Cova Santa", amb un acte en què es llegia l'escrit rebut del Ministeri de Treball, donant compte de l'aprovació dels estatuts d'esta Cooperativa, que va ser inscrita el 23 de Març de 1956 en el Registre d'Entitats Cooperatives amb el número 7.018.
En 1957, per mitjà d'un crèdit sindicat de l'Institut de Colonització d'Alacant, s'aconseguix els diners suficients per a instal·lar l'almàssera amb maquinària de Rodes Germans d'Alcoi i iniciar així l'objectiu fundacional de transformar i comercialitzar l'oliva, que per aquella època era el cultiu més predominant en la població i comarca.

Al llarg de la seua història la Cooperativa ha dut a terme diversos projectes, així a mitjan anys 80 del segle passat, va haver-hi una primera reforma de l'almàssera amb la instal·lació de tremuges metàl·liques per a la recepció de l'oliva, el formador de càrrecs automàtic i la substitució de l'antic molí de pedra per un metàl·lic.
L'any 2003 es va canviar tot el procés de producció d'oli, substituint les antigues premses per un Sistema d'Extracció Continu (SEC).