Informació general
Nom: | RIBES OIL |
Contacte: | Joaquín Ribes |
Telefon: | 965 885 517 |
Població: | Beniardà |
Comarca: | Marina Baixa |
Mail: | info@ribesoil.com |
Direcció: | C/ Carretera n° 14 03517 Beniardá (Alacant). Almazara Ptda. Petrosa Ctra. CV- 710 Km 0.200 03815 Penaguila |
Web: | http://ribesoli.es |
Oil i olives
Marca | TRONCAL, BENIQUEIS Y MASIA CASABLANCA |
Oli | Verge Extra i Verge Extra Eco |
Oliva | Arbequina, Alfarara, Manzanilla, Blanqueta. |
Informació almàssera
Tenda: | Si |
Posibilitat de Cates: | Consultar |
Restaurant/Bar: | No |
Visites guiades: | Si |
Lavabos: | Si |
Idiomes: | ESP / ING |
Exposició/Museo: | Si |
Accesibilitat: | No |
Mètodes de pagament: | Contat/Targeta |
Projecció de video: | web |
Horari: | Consultar |
BREU HISTÒRIA DE LA NOSTRA EMPRESA
El senyor José Ribes, és el titular com a persona física de la primera llicència d'obertura que es disposa, estant datada el 2 de novembre de 1924, encara que el mes probable és que l'activitat portava desenrotllant-se des de temps arrere.
La dita llicència es va documentar a causa de la legislació d'aquell llavors on les disposicions i reglaments obligaven a registrar-se a totes les indústries. Durant este primer període es treballava a màquila, açò és, que els agricultors portaven la seua pròpia oliva i en l'almàssera es duia a terme la molturació cobrant-los pel dit treball i ells es portaven l'oli a les seues cases, ja siga per a autoconsum o per a la seua comercialització.
El senyor José Maria Ribes Sals i el seu fill el senyor José Ribes Senabre són els que, acabada la guerra civil en 1943, duen a terme les últimes innovacions de l'època, com són l'electrificació integral en els processos, el llavat de les olives amb aigua corrent abans de moldre-les, la col·locació d'empiedros de mora i premses hidràuliques.
L'Almàssera va deixant de moldre a màquila i cada vegada més es dedica al que s'anomena una almàssera industrial, o siga, que compra l'oliva, la mol i ven l'oli envasat.
El senyor José Ribes, és el titular com a persona física de la primera llicència d'obertura que es disposa, estant datada el 2 de novembre de 1924, encara que el mes probable és que l'activitat portava desenrotllant-se des de temps arrere.
La dita llicència es va documentar a causa de la legislació d'aquell llavors on les disposicions i reglaments obligaven a registrar-se a totes les indústries. Durant este primer període es treballava a màquila, açò és, que els agricultors portaven la seua pròpia oliva i en l'almàssera es duia a terme la molturació cobrant-los pel dit treball i ells es portaven l'oli a les seues cases, ja siga per a autoconsum o per a la seua comercialització.
El senyor José Maria Ribes Sals i el seu fill el senyor José Ribes Senabre són els que, acabada la guerra civil en 1943, duen a terme les últimes innovacions de l'època, com són l'electrificació integral en els processos, el llavat de les olives amb aigua corrent abans de moldre-les, la col·locació d'empiedros de mora i premses hidràuliques.
L'Almàssera va deixant de moldre a màquila i cada vegada més es dedica al que s'anomena una almàssera industrial, o siga, que compra l'oliva, la mol i ven l'oli envasat.