Informació general
Nom:RIBES OIL
Contacte:Joaquín Ribes
Telefon:965 885 517
Població:Beniardà
Comarca:Marina Baixa
Mail:info@ribesoil.com
Direcció:C/ Carretera n° 14 03517 Beniardá (Alacant). Almazara Ptda. Petrosa Ctra. CV- 710 Km 0.200 03815 Penaguila
Web:http://ribesoli.es
Oil i olives
Marca TRONCAL, BENIQUEIS Y MASIA CASABLANCA
Oli Verge Extra i Verge Extra Eco
Oliva Arbequina, Alfarara, Manzanilla, Blanqueta.
Informació almàssera
Tenda:Si
Posibilitat de Cates:Consultar
Restaurant/Bar:No
Visites guiades:Si
Lavabos:Si
Idiomes:ESP / ING
Exposició/Museo:Si
Accesibilitat:No
Mètodes de pagament:Contat/Targeta
Projecció de video:web
Horari:Consultar

BREU HISTÒRIA DE LA NOSTRA EMPRESA
El senyor José Ribes, és el titular com a persona física de la primera llicència d'obertura que es disposa, estant datada el 2 de novembre de 1924, encara que el mes probable és que l'activitat portava desenrotllant-se des de temps arrere.
La dita llicència es va documentar a causa de la legislació d'aquell llavors on les disposicions i reglaments obligaven a registrar-se a totes les indústries. Durant este primer període es treballava a màquila, açò és, que els agricultors portaven la seua pròpia oliva i en l'almàssera es duia a terme la molturació cobrant-los pel dit treball i ells es portaven l'oli a les seues cases, ja siga per a autoconsum o per a la seua comercialització.
El senyor José Maria Ribes Sals i el seu fill el senyor José Ribes Senabre són els que, acabada la guerra civil en 1943, duen a terme les últimes innovacions de l'època, com són l'electrificació integral en els processos, el llavat de les olives amb aigua corrent abans de moldre-les, la col·locació d'empiedros de mora i premses hidràuliques.
L'Almàssera va deixant de moldre a màquila i cada vegada més es dedica al que s'anomena una almàssera industrial, o siga, que compra l'oliva, la mol i ven l'oli envasat.