Informació general
Nom:OLI EL COMTAT
Contacte:Iñaki
Telefon:965 590 267
Població:Cocentaina
Comarca:El Comtat
Mail:comercial@olielcomtat.com
Direcció:Av. País Valencià, 60, 03820 Cocentaina, Alacant
Web:http://olielcomtat.com
Oil i olives
Marca OLI EL COMTAT
Oli Verge i Verge Extra
Oliva Blanqueta, Manzanilla, Alfafarenca, Arbequina i Picual
Informació almàssera
Tenda:Si
Posibilitat de cates:Si
Restaurant/Bar:No
Visites guiades:Si
Lavabos:Si
Idiomes:ESP / VAL
Exposició/Museo:Si
Accesibilitat:No
Mètodes de pagament:Comptat/Targeta
Projecció de video:No
Horari:Tenda de dilluns a Divendres de 8.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 i Dissabtes de 9.00 a 14.00

La Cooperativa Agrícola catòlica COOP. V. es va constituir en 1944 i seguix fidel al seu esperit economic-social de donar servici als socis a través de les seues diferents seccions sent el seu objecte principal l'obtenció d'oli d'oliva verge i la seua comercialització. La qualitat de l'oli El COMTAT ve determinada per la millora contínua dels processos d'extracció dins de l'almàssera i pel tracte exquisit de l'oliva per part dels socis recol·lectors, amb una acurada tradició ancestral per l'atenció de les oliveres. Esta qualitat és obtinguda amb el màxim respecte pel medi ambient.
La qualitat de l'oli d'oliva verge EL COMTAT part d'una bona matèria primera com és l'oliva de la comarca el Comtat, majoritàriament de la varietat blanqueta i un percentatge menor de camamilla i alfafarenca. En la recepció de l'almàssera, l'oliva se separa per varietats i seguix el procés en el pati de neteja i magatzematge de manera separada, separació que es manté en l'elaboració i en el celler. En el laboratori es controla el percentatge gras i la qualitat de l'oliva. La molturació de l'oliva és immediata, sempre inferior a 24 hores.
S'utilitza per a l'obtenció de l'oli verge un procés de centrifugació en dos fases, obtenint per un costat oli verge i per un altre alperujo.
En el processat es controla la temperatura per a no minvar les característiques organolèptiques de l'oli verge.
Una vegada obtingut, passa per un procés de centrifugació i decantació natural abans de ser emmagatzemat en el celler. Des de la celler l'oli verge és filtrat i envasament en les mateixes instal·lacions en els diferents envasaments i varietats, sempre davall la marca OLI EL COMTAT.
La Cooperativa ha apostat també per les energies renovables amb una instal·lació d'energia solar fotovoltaica que produïx més energia elèctrica de què consumix. La calefacció s'obté d'una caldera de biomassa que funciona amb os d'oliva. El nostre saldo energètic és positiu i sostenible.